Thee wordt gemaakt van gedroogde bladeren van de theeplant. Alle thee die niet van de theeplant komt wordt daarom ook gezien als geen echte thee maar als kruidenthee. Onder kruidenthee valt rooibos, kamille thee, brandnetel thee en nog veel meer. De theeplant, ook wel camellia sinensis genoemd, komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Hiervan wordt witte thee, groene thee, zwarte thee en oolong gemaakt. De thee wordt voornamelijk gemaakt van jonge en verse blaadjes. Om de thee te krijgen die je wilt, wordt er steeds een ander proces ingesteld, soms moet je eerst de bladeren verhitten en bij de andere hoeft het alleen in het water te trekken.

Wat voor theesoorten zijn er

Door de jaren heen zijn er steeds meer theesoorten bijgekomen. Aan de originele thee wordt niks veranderd en daar blijven er maar een paar van. Kruidenthee komt er steeds meer bij. Kruidenthee wordt niet gemaakt van bladeren van de theeplant maar van andere planten. Je kan thee ook maken van sommige bloemen zoals de blauwe kittelbloem. De bloemen van deze plant kan je laten drogen en dan met warm water mengen, maar je zou ze eventueel ook vers plukken en meteen gebruiken. Op deze manier zijn er nog andere planten te vinden die je zo kan gebruiken om thee te maken.

Thee kopen

Niet alle thee is goedkoop, het kan namelijk best voorkomen dat theesoorten niet zo bekend en daarom best prijzig zijn. Wil je iets nieuws proberen maar niet te veel uitgeven, dan kan je thee pakketten bestellen. Met een theepakket ben je goedkoper uit en heb je een verschillende theesoorten die je kan uitproberen. Je krijgt niet meteen een hele doos van alle soorten, maar een aantal zakjes. Wil je losse thee en geen thee uit zakjes, dan is het het beste als je je thee bij een theewinkel gaat halen. Bij een theewinkel kan het wel duurder zijn, maar de kwaliteit is beter.