Veel goede fotografen hebben een specialiteit. Portretfotografie, reisfotografie, landschapsfotografie, er zijn heel veel richtingen waarin een fotograaf zich kan ontwikkelen. Naast die specialiteit zijn ze vaak ook allround fotograaf. Ze kennen hun apparatuur en hebben veel ervaring. Dat maakt ze inzetbaar voor elke klus. Een bruidsfotograaf Utrecht is een fotograaf die voor veel fotoklussen in te schakelen is. Natuurlijk voor bruiloften, maar ook voor portretten of zakelijke fotografie. Een eigen studio vergroot de mogelijkheden van de fotograaf. Zeker voor portretfotografie en productfotografie is een studio of studio-opstelling onmisbaar.

Zakelijke fotografie, wat is dat?

Zakelijke fotografie of bedrijfsfotografie is één van de specialismen in de fotografie. Een fotograaf Tiel kan hiermee uit de voeten. Een fotoreportage van je bedrijf, een smoelenboek van je werknemers of productfotografie voor je webshop, het zijn allemaal kanten van dezelfde medaille. Als fotograaf moet je goede foto’s kunnen maken, maar bedrijfsfotografie vraagt nog iets anders. Je moet je kunnen inleven in het bedrijf, snappen wat marketing is en snel en zakelijk kunnen werken. Ook moet de zakelijk fotograaf soms zijn eigen creativiteit opzij zetten en bijvoorbeeld aansluiten bij de huisstijl van het bedrijf. De wensen van de klant zijn altijd belangrijk, maar in de bedrijfsfotografie geldt dat nog eens extra.

Documentaire fotografie

Een documentaire fotograaf is bij uitstek de fotograaf die een verhaal vertelt met foto’s. Vaak geven de foto’s een tijdsbeeld of wordt een vorm van maatschappijkritiek gegeven. De fotograaf probeert een deel van de werkelijkheid vast te leggen door middel van een reeks foto’s. Elke foto is onderdeel van het grote verhaal, al kunnen veel foto’s vaak ook op zichzelf staan. De fotograaf houdt zich intensief met het onderwerp bezig en doet vaak langere tijd over het maken van de serie. Foto's van een documentaire fotograaf vind je terug in kranten en tijdschriften, in fotoboeken, op tentoonstellingen en steeds vaker ook online.