Elk jaar in de zomer is het weer een groot probleem in Nederland: de eikenprocessierups. Deze beestjes leven in eikenbomen en kunnen veel narigheid veroorzaken. Ze komen in duizenden tegelijk uit hun nesten en de haartjes die ze verspreiden geven vervelende jeuk en klachten aan de luchtwegen. Wanneer je in de zomer dus lekker aan het fietsen bent door het mooie Brabant is het goed om eens om je heen te kijken. Overal in de bomen zie je de nesten namelijk aan takken hangen. Het wordt helemaal erg wanneer zo’n nest te zwaar wordt en naar beneden valt. Dan mag je hopen dat je er niet net onderdoor loopt. Het is dus goed om te kijken wat je aan Bestrijding eikenprocessierups kunt doen.

Processierups bestrijding om overlast tegen te gaan

Veel mensen willen graag snel iets doen om de overlast van de rupsen tegen te gaan. Met goede processierups bestrijding kun je voorkomen dat de rupsenplaag uit de hand gaat lopen. De gemeente werkt natuurlijk met man en macht om met gif deze dieren te bestrijden, maar dat is niet altijd even goed voor de natuur. Tegenwoordig zie je ook overal plastic om eikenbomen. Hierdoor wordt het voor de rupsen onmogelijk gemaakt om naar de takken te klimmen waar ze hun nesten maken. Het is dus een goed idee om meerdere methodes van bestrijding te proberen.

Snel resultaat

Wanneer je snel resultaat wilt bereiken en een zomer wilt beleven zonder al te veel last van de haartjes van de rupsen, is het verstandig om al vroeg in het jaar iets te doen aan deze vervelende rupsen. Je kunt er namelijk voor zorgen dat het kleinere aantallen worden, zodat in elk geval de nesten niet onder aan de takken gaan hangen.