Transparante glycerinezeep, Marseillezeep, Aleppozeep. Er is veel diversiteit als het om zeep gaat. Je zult begrijpen dat het kiezen van jouw zeep met zorg moet gebeuren, met het risico jouw huid aan te tasten. Mensen met een gevoelige huid moeten deze dagelijks meer verwennen voor een prettiger resultaat. Maar welke kies je als je een gevoelige huid hebt?

De beste zeep voor de gevoelige huid

Om je gezicht een risicovrije behandeling te bieden, geven dermatologen de voorkeur aan supervette of zeepvrije zeep. Een ultrarijke zeep reinigt niet alleen, maar levert je ook een echte rustgevende behandeling, dit omdat het veel vocht inbrengende middelen heeft zoals olie of plantaardige boter. Mensen met een gevoelige huid kunnen ook kiezen voor een 100% natuurlijke handgemaakte zeep, vrij van strippers en een geur die bekend staat om zijn irriterende aard. Er wordt ook aangeraden om een ​​koude verzeepte zeep te gebruiken. Dit type zeep is handgemaakt. Plantaardige oliën worden niet verhit, waardoor een groot deel van de plantaardige glycerine kan worden vastgehouden. De huid wordt dus zeer weinig aangetast door het wasmiddel. Je vindt dit soort zeep in een biologische winkel of zelfs bij de drogist.

Hoe gebruik je je zeep op de juiste manier?

Als je je zeep online hebt gekocht, weet dan dat dit het moment is om hem te gebruiken. Het is belangrijk op te merken dat goed inzepen tijd kost. Als je de vruchten van je zeep wilt plukken, maak dan eerst je huid nat. Breng een kleine hoeveelheid aan op de palm van je hand en breng zachtjes aan op het lichaam in cirkelvormige bewegingen. Je kunt de levensduur echter ook verlengen door het aan de lucht te drogen. Op deze manier kan het tussen de 2 en 4 maanden meegaan, afhankelijk van de grootte en consistentie. Houd er ook rekening mee dat het kopen van een zeep bar langer duurt dan je zou denken.