Bedrijfsfotografie kan je bedrijf een duwtje in de rug geven en succesvoller maken. Beeld spreekt meer tot mensen dan lappen tekst op een website. Mooie foto’s zijn aantrekkelijk en maken een professionele indruk. Het inschakelen van een bedrijfsfotograaf lijkt in eerste instantie geld te kosten, maar op de lange termijn kan het je zakelijk succes brengen. Bedrijfsfotografen beheersen verschillende onderdelen van het fotografievak. Ze kunnen mooie foto’s maken van jou en je bedrijf, een mooie reportage maken van het werk in je bedrijf en leuke foto’s van evenementen als een personeelsfeest. Al die verschillende soorten foto’s kunnen je website en je drukwerk verlevendigen.

Een fotoreportage van je bedrijf

Je kunt een fotograaf vragen een reportage van je bedrijf te maken. Hij of zij loopt een dag of zelfs meerdere dagen rond op je bedrijf, praat met jou en je medewerkers over het werk en het bedrijf en fotografeert alle dagelijkse situaties. Natuurlijk met in het achterhoofd dat de foto’s op je website en in je drukwerk terechtkomen. Het moet een realistisch beeld geven, maar het moeten vooral ook mooie foto’s zijn. Geef je wensen in het kennismakingsgesprek door. Wil je heel specifieke foto’s van een bepaald proces of van bepaalde momenten? Bespreek het en de fotograaf zal proberen aan je wensen te voldoen. Bedenk van tevoren goed waar je de foto’s voor wilt gebruiken en denk daarbij ook aan de toekomst.

Evenementenfotografie als specialisme

Een bijzondere vorm van bedrijfsfotografie is het fotograferen van evenementen. Eventfotografie is een specialisme van sommige fotografen, maar ook fotografen die zich richten op bedrijfsfotografie kunnen hiermee uit de voeten. Ook jouw bedrijf heeft feestelijke momenten of evenementen die het vastleggen waard zijn. Dat kunnen heel uiteenlopende dingen zijn; het personeelsuitje, een congres, een feestavond of een jubileum. Achteraf zul je blij zijn dat je mooie foto’s hebt laten maken, die vervolgens op je website gepubliceerd kunnen worden.