usafunvacations logo facebook facebook parks rental acco home flight

Douane, Veiligheid, Bagage, Papieren


Paspoort: 
Indien u naar de USA reist, dient uw paspoort, minstens nog één dag ná terugkomst in Nederland, geldig te zijn. Is dit niet het geval, wordt u géén toegang verleend tot de USA, het enige wat u dan nog kunt doen is terug te keren naar Nederland, met alle, (vaak hoge) kosten die hieraan verbonden zijn. Overtuigt u zich er minstens 3 maanden voor vertrek van, dat uw paspoort bij uw vertrek nog gedurende uw gehele verblijf + één dag, in de USA geldig is, dan kunt u tenminste nog op tijd reageren en een nieuw paspoort aanvragen. Vanaf 26 oktober 2004, dient iedereen die naar de USA reist in het bezit te zijn van een zogeheten machinaal leesbaar paspoort met biometrisch kenmerk. Ook is het verplicht dat ieder reizend persoon een eigen paspoort heeft. Kinderen (óók baby's) hebben dus een eigen paspoort nodig, en kunnen niet meer meereizen doordat ze in het paspoort van hun ouders staan.

ESTA:
Sinds kort dient ieder persoon die naar de Verenigde Staten reist vooraf wat gegevens in te voeren voor de Amerikaanse overheid. Dit systeem heet ESTA. (Electronic System for Travel Authorization)
ESTA is sinds 2 januari 2009 verplicht voor iedereen die náár en/of via de USA reist. De kosten voor een ESTA aanvraag bedragen US$ 14,- per persoon. Dit dient u op de ESTA website rechtreeks online te betalen. 
Deze aanmelding is strikt persoonlijk en dient voor iedere reiziger apart te worden ingevuld. Hiervoor heeft u het paspoort nodig. Indien u op koppeling hiernaast klikt: https://esta.cbp.dhs.gov/ krijgt u een witte “pop-up” box en klikt op het OK veld. Kies daarna voor Nederlands, leest u van te voren goed de online uitleg, volg daarna de instructies nauwkeurig op! Voor het verblijfsadres kunt u het adres gebruiken welke ook op de accommodatievoucher is vermeld. Dit is echter niet verplicht! Alleen de velden gemerkt met een rood sterretje * zijn verplicht. Op de vraag: Is een van het volgende op u van toepassing? (Beantwoord met Ja of Nee) Wij adviseren u deze vragen met NEE te beantwoorden.
Zodra u de goedkeuring krijgt, (meestal binnen enkele minuten/seconden), noteert u dan het nummer van de goedkeuring en print de pagina uit. Het e.e.a. wordt óók uitgelegd in de online uitleg.

Visum:
Een ieder die minder dan 90 dagen (ongeveer 3 maanden) in de USA verblijft, heeft geen visum nodig. Indien u langer wilt verblijven, bijvoorbeeld voor studie, werk of stage, moet u een speciaal visum aanvragen.
Bij het Amerikaanse Consulaat te Amsterdam kunt u verdere informatie verkrijgen.

Bagage:
De meeste vliegtuigmaatschappijen staan 1 stuks ruimbagage en 1 stuks handbagage per persoon toe.
Beide soorten bagage zijn aan maximum afmetingen en gewicht gebonden, maar over het algemeen zijn beide ruim bemeten (maximaal 23 kilo, per koffer, met een maximale omtrek, per koffer, van 157 cm). 
Bij twijfel adviseren wij u telefonisch contact met ons opnemen, met ons opnemen, wij zijn bereikbaar van
maaandag t/m vrijdag 10:00-17:00 uur op telefoonnummer 0320 257 109.

Let er op wat u wél en niet mag meenemen in de bagage die in het ruim geladen worden (Check-in luggage), gevaarlijke stoffen inclusief spuitbussen die onder druk staan zijn vaak verboden. Ook is het beter om (ouderwetse) filmrolletje(s) in de handbagage (Carry-on luggage) mee te nemen, daar sommige röntgenapparaten deze fotorolletjes onherstelbaar kunnen beschadigen. Houdt er vooral rekening mee, dat de koffers NIET op slot mogen zitten.

Vloeistoffen:
Ook is het verboden om vloeistoffen of gels mee te nemen aan boord en in de "clean area" op de luchthaven (het gebied na de veiligheidscontrole). Tenzij de vloeistoffen en gels in kleine verpakkingen van 90 ml of minder (3 ounces) waarbij het totaal van die verpakkingen niet meer mag zijn dan wat eenvoudig in een doorzichtige afsluitbare plastic zak van 1 liter (one quart) past. In een dergelijke zak moeten deze vloeistoffen en gels ook getoond worden bij de gate, behalve babyvoeding, borstvoeding, of sap indien u met een baby of klein kind reist,  voorgeschreven medicijnen waarbij de naam op het medicijn correspondeert met de naam zoals vermeld in het vliegticket, insulines en andere essentiële niet voorgeschreven medicijnen. Onder vloeistoffen en gels vallen drankjes, shampoo, parfums, deodorant, zonnebrandcrème en -lotion, crèmes, tandpasta, haargel en andere vergelijkbare producten.

Op de luchthaven:
Wij adviseren u minimaal 3 uur voor vertrek op de luchthaven te zijn. 
Dit geldt ook in de USA indien u zonder tussenstop terugvliegt naar Nederland.
Bij het inboeken van vluchten proberen wij direct bij reservering zoveel mogelijk de stoelnummers vast te zetten, echter het hebben van stoelnummers geeft nooit een garantie. Hoewel het vrijwel niet voorkomt, behoudt de luchtvaartmaatschappij zich altijd het recht voor, om dit te kunnen wijzigen.

Tijdens de vlucht:
In het vliegtuig zal u worden gevraagd een douaneformulier in te vullen, zorg ervoor dat u een ballpoint in uw handbagage hebt, want vaak worden deze aan boord niet uitgereikt. Van dit Wit/Blauwe formulier, ontvangt u er 1 stuks per FAMILIE, u dient uiteraard alles naar waarheid in te vullen, indien u geen goederen invoert voor vrienden of familie, vul dan als bedrag $0 in.

Aankomst in de USA:
Voor de héénreis, is het dan ook beter om te zorgen dat u minimaal naderhalf uur overstaptijd hebt, liever zelfs nog twee uur, daar de rijen voor Immigration meestal erg lang zijn).

Immigration:
Wanneer u bent aangekomen op de luchthaven in de USA, komt u eerst bij Immigration.
Hier dient u het Wit/Blauwe formulier en paspoort bij de hand houden en te laten zien aan de Immigration Officer, die u, na controle,  het formulier weer aan u terug zal geven. Ook wordt er bij Immigration een scan gemaakt van zowel uw LINKER als uw RECHTER wijsvinger en duim, soms zelfs de gehele hand word er een foto van het gelaat gemaakt. Aangekomen bij US Customs levert u het Wit/Blauwe formulier in nadat u uw koffers hebt opgehaald. Sommige beambten in de USA zijn erg streng, zorg dat alles piekfijn op orde is vóórdat u bij deze aankomt, en volg, in alle redelijkheid, zijn/haar verzoeken op, deze komen soms wat vreemd over, voor uw idee, maar het is raadzaam deze wél op te volgen. Houdt alle papieren gereed en wij raden u aan om de beambte nooit te laten wachten. De strengheid van deze beambtes is overigens om een goede reden, namelijk dat de rijen bij de douane meestal zeer lang zijn en door de haast er iemand doorheen zou kunnen glippen. U kunt zich voorstellen, dat als er één vliegtuig landt, levert dat gelijk 200 tot 500 mensen op die langs de Immigration moeten. Op grotere luchthavens landen er echter meerdere vliegtuigen tegelijk waardoor hier soms wel tot 800 mensen staan te wachten, zelfs met tien á twaalf balies kan dit tot lange wachttijden leiden.
Let er wél op, dat u aansluit bij een rij die bestemd is voor de internationale groep mensen, amerikaanse staatsburgers hebben hun eigen douanehokjes, het is niet toegestaan voor u als toerist daar heen te gaan.

Douane:
Bij aankomst op de eerste luchthaven waar u landt in de USA (Point of Entry), dient u uw koffers altijd op te halen, of u nu doorreist met een ander vliegtuig of niet, De reden hiervoor is dat uw koffers bij aankomst in de USA altijd éérst door de douane moeten dit doet u pas nadat u Immigration hebt bezocht. Aangekomen bij US Customs levert u het Wit/Blauwe formulier in nadat u uw koffers hebt opgehaald.
Volgt u verder de aanwijzingen van de luchthavenmedewerkers naar het punt waar u uw koffers weer kunt inleveren.

Security:
Daarna gaat u langs de beveiliging, mocht u een laptop bij u hebben, haalt u deze dan uit de tas, maak uw zakken leeg en deponeer deze in de daarvoor bestemde plastic bakken, soms dient u uw schoenen ook uit te doen.
Let u er wél op dat u geen dingen in uw handbagage heeft die zoals eerder genoemd verboden zijn, want deze zullen onverbiddelijk in beslag worden genomen.